Deze site biedt beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden je aan over te schakelen op Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Hoe moet je een donsen deken slaapzak wassen

Dons slaapzakken wassen in de wasmachine

Benodigdheden:

  • Schone Tennisballen
  • Grote (Meer dan 10 kg) Voorlader Wasmachine (Als je machine kleiner is of een bovenlader, volg dan de instructies voor handwas).
  • Specialistische Reiniger

1. Voordat je je donzen slaapzak in de machine doet, laat je deze eerst door een spoelcyclus lopen om eventuele resten van vorige zeep te verwijderen. Controleer bij een wasserette of er niets in de machine zit dat je zak kan beschadigen.

2.Doe alle ritsen en klittenband dicht, als de zak een waterdichte hoes heeft, keer deze dan binnenstebuiten.

3. Plaats je slaapzak in de machine en voeg een technische reiniger toe. Gewone wasmiddelen of wasverzachters kunnen donzen slaapzakken beschadigen.

4. Was je donzen slaapzak op 30° of op een delicaat programma.

5. Spoel grondig na nadat de wasbeurt is voltooid. Controleer of je slaapzak volledig is uitgespoeld door erop te drukken. Als er zeepsop uitkomt, moet de zak terug in de droger op een spoelcyclus.

6. Voordat je de zak uit de machine haalt, zorg ervoor dat je meerdere handdoeken op de vloer legt om eventueel water op te vangen. De donsveren zijn delicaat en de slaapzak is zwaar als hij nat is, dus zorg ervoor dat je de lengte van de zak ondersteunt bij het verplaatsen naar de droger om beschadiging te voorkomen.

7. Plaats in een grote droogtrommel op de laagste stand. Voeg om te voorkomen dat het dons samenklontert een paar schone tennisballen toe aan de droger. Het kan enkele uren duren voordat een donzen slaapzak volledig droog is, dus je moet geduld hebben.

Handwas van een Dons Slaapzak

Als je je donzen slaapzak met de hand wilt wassen, moet je dit in een bad doen.

1. Spoel je bad voor het vullen met lauw water.

2. Voeg je milde stoffenreiniger of specialistische donsreiniger toe aan het bad en meng het tot het gelijkmatig verdeeld is.

3. Onderdompel je slaapzak in het bad.

4. Nadat je het een uur of zo hebt laten weken, laat je het water weglopen en vul je het opnieuw met vers water.

5. Verwijder alle zeep uit de zak door er voorzichtig op te masseren, je kunt dit doen door op en neer over de zak te lopen.

6. Wring of knijp de zak niet uit. Ga door totdat alle zeep is verwijderd, waarbij je het water steeds vernieuwt.

7. Als de slaapzak zeepvrij is, laat dan het water uit het bad weglopen. De slaapzak kan nog steeds doorweekt zijn, dus duw erop om al het resterende water te verwijderen.

8. Droog indien de wasinstructies dit toelaten op een lage temperatuur in de droger. Als je ervoor kiest om je donzen slaapzak aan de lucht te laten drogen, is het belangrijk om te onthouden dat dit lang kan duren.

Lowland Outdoor wasservice

Je hebt ook de mogelijkheid om je Lowland Outdoor slaapzak door ons te laten reinigen. Je kunt de slaapzak persoonlijk bij ons brengen of per post opsturen. De kosten voor het reinigen van een slaapzak zijn 27,50 euro, exclusief verzendkosten van 8,50 euro.

Je kunt je slaapzak ter reiniging sturen naar:

Lowland Outdoor bv Ambachtsweg 14 3953BZ Maarsbergen - Nederland